Yeay! Wisuda a.k.a grad sudah..Ops!! Silap..Sepatutnya benda2 yang baik ni kita dahului dengan ucapan ALHAMDULILLAH..Okay..Sekarang tak nak cerita pasal wisuda, proses ambil ijazah maupun naik kapal terbang untuk balik ke negara tercinta.

Habis tu nak cerita tentang apa? Ce cite..Ce cite..

Sebenarnya post ni KHAS untuk kawan2 yang masih belajar di UNPAD. Disebabkan kita tak ada senior, jadi nak kongsi sikit tentang apa yang kitorang dah buat bila balik Malaysia for good hari tu. Kalau korang setakat balik Malaysia untuk bercuti, jangan tiru aksi ini di rumah ye..

Ada member bagitau kita kena call SPA 3 hari selepas kita daftar SPA untuk tetapkan tarikh interview . Tapi sebelum call, make sure kita check dulu status pendaftaran kat http://putra3.spa.gov.my/online/semakonline/status_daftar.jsp. Mane la tau kan kalau2 borang yang kita isi dulu tak lengkap.


**zaman sekarang sangat senang. semua isi online. tak yah susah2 nak pergi pejabat pos**

Share on Facebook

Advertisements