SHAMDISINI-STEVIA1

 

Assalamualaikum semua!

Berhabuk dan berkulat dah blog ni. Hehehe.. Sekarang kita nak try aktif balik dalam penulisan blog. Saja nak share benda yang bagus dengan semua orang.

Okay, hari ni kita nak cerita tentang stevia. Stevia ni sebenarnya nama pokok tau. Manisnya tu datang dari daun pokok stevia.

Ada beberapa cara nak guna stevia. Ada yang hancurkan daunnya dan campur dalam minuman atau makanan tapi kita tak tau la pulak macam mana rasanya sebab tak pernah try.

Yang paling banyak orang guna adalah manis stevia yang dah diekstrak dan dijadikan dalam bentuk serbuk atau cecair. Tapi ramai pulak yang tak berani nak try sebab takut bukan original stevia.

Ha! Kalau korang nak tau, RCC Stevia ni memang boleh dipercayai. Produk ni ada halal JAKIM dan keputusan makmal bahagian makanan KKM. Next entry kita upload sijil-sijil dia ye.

Next time kita cerita panjang lagi. Kalau siapa-siapa yang tak sabar nak tunggu next entry, boleh contact saya di :